Според него решаването на сирийския конфликт е въпрос, който засяга не само Сирия, но и Турция

„Вашингтон отказва да продава оръжие на Анкара, като в същото време безплатно въоръжава терористите. Какво е това съюзничество и партньорство в рамките на НАТО?” Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган на днешния митинг в провинция Бурдур.

Според Ердоган, решаването на сирийския конфликт е въпрос, който засяга не само Сирия, но и Турция, предава Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС. "По въпросите, които засягат интересите на нашата страна, ние сме готови на всичко, което е необходимо", каза още Ердоган.

Няколко държави в ЕС не искат да върнат "своите" терористи от ИДИЛ

Той отбеляза, че страните, които ще си сътрудничат с Турция, ще постигнат успех, а опонентите на Анкара са обречени на провал. "Страните, които подкрепят терористите, са заплаха за собствената си сигурност", каза Ердоган, добавяйки, че САЩ през Ирак до Сирия са изпратили от 22 000 до 23 000 камиони с оръжие и военно оборудване на терористите.

Турският президент заяви също, че Анкара очаква да се изпълни договора за сирийската провинция Манбидж, т.е. зоната трябва да бъде изчистена от терористи, а властта да бъде предадена на местните жители.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.