Визитата на Димитров се случва броени дни, след като българският парламент гласува Протокола за присъединяването на Република Северна Македония към НАТО

На 25 февруари, понеделник, от 11.00 часа президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 министъра на външните работи на Република Северна Македония Никола Димитров, съобщава БГНЕС. Визитата на Димитров в България се случва броени дни, след като българският парламент гласува Протокола за присъединяването на Република Северна Македония към НАТО.

Радев в Берн: България може да бъде място, където младите искат да живеят

Членството на Македония в Северноатлантическия пакт стана възможно благодарение на разрешаването на спора за името на страната и окончателното ратифициране на Преспанския договор от страна на Гърция. Северна Македония става 30-я член на пакта. Протоколът за присъединяване на Македония е подписан на 6 февруари в Брюксел.

Парламентът отхвърли президентското вето върху Закона за личните данни

Българското правителство бе сред първите, които ратифицираха протокола за членство на Македония в Северноатлантическия алианс. България винаги е заявявала, че подкрепя присъединяването на Македония към НАТО и ЕС. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

Редактор: Росана Манева