Той е пуснал жалба, с която настоява магистратите да му върнат свидетелството

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан, който е обвинен за смърт по непредпазливост след катастрофа, е атакувал в съда и друга от наложените му от прокуратурата санкции - взетата шофьорска книжка. Той е пуснал жалба, с която настоява магистратите да му върнат свидетелството, съобщава „24 часа”.

Това става дни, след като политикът обжалва гаранцията, с която е на свобода. Местан е обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6- месечно бебе при катастрофа на 14 април на разклона за село Загорско край Кърджали.

Местан е с парична гаранция от 10 000 лева

Той беше задържан за 24 ч, след което прокуратурата му наложи гаранция от 10 000 лв., която беше отменена от съда, тъй като липсвали доказателства за доходите му. В петък прокуратурата за втори път му наложи същата гаранция от 10 000 лв., след като събра необходимите доказателства за състоянието му. Сега той може пак да обжалва мярката пред съда.

Повдигнаха обвинение на Лютви Местан (ВИДЕО)

Местан има и забрана да напуска страната. Според обвинението лидерът на ДОСТ е нарушил 2 разпоредби на Закона за движение по пътищата. Първата е, че при завой за влизане в път с двупосочно движение шофьорът трябва да навлезе по възможно най-краткия път в дясната лента. Втората - предвижда, че шофьорът, приближаващ се към кръстовище, трябва да се движи с такава скорост, че при необходимост да може да спре и да пропусне участниците в движението, които имат предимство.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.