И Иван Тодоров вече е обвиняем за хакерската атака срещу НАП

„Ние сме жертви”. Това заяви собственикът на фирма „Тад Груп” Иван Тодоров в ексклузивно интервю за NOVA. В четвъртък и той се сдоби с обвинения за подбудителство при извършването на хакерската атака срещу НАП.

Обвиниха в тероризъм собственика на "ТАД Груп" заради хакерската атака

Тодоров заяви още, че не може да каза със сигурност дали случващото се е плод на атака от страна на конкуренцията.

"Ние сме фирма за киберсигурност. Не сме кибертерористи. Не мога да коментирам дали е удар от конкуренция или не. Адвокатите бяха убедени, че всичко е нагласено, но нямам представа", заяви Тодоров. 

Той бе категоричен, че не се опитва да се скрие от властите. "Не се страхувам от нищо. Моята идея е, когато се прибера - във вторник, да отида при органите, които искат някакво съдействие от мен", заяви шефът на компанията, който в момента е в Канада.

Той не следял изкъсо работата на служителите си, но имал пълно доверие на Кристиян Бойков и на Георги Янков - другите двама, които се сдобиха с обвинения заради изтичането на данни от НАП.

Кой е шефът на „Тад груп”?

"Няма как да знам какво са правили, след като в офиса присъствам по няколко часа на седмица. Ние в договорите си пишем, че те нямат право да тестват, да хакват, да проникват в чужди системи. Ако направят това, дължат глоба от 100 000 лв., подвеждане под отговорност и рапортуване на властите. И да е имало някакви бази, това не означава, че Кристиян ги е хакнал. Такива бази има под път и над път в интернет. Чух, че има и политическа причина. Няма как, не съм обвързан с нито една партия", категоричен е Тодоров. 

Той заяви още, че не знае защо Кристиян Бойков е търсил информация за премиера, за главния прокурор, за депутата Делян Пеевски и за евродепутата Емил Радев, както твърдят от прокуратурата. Тодоров отрича служители на "Тад Груп" да са копирали информация от сървъри на застрахователна компания и от фирма предоставяща интернет услуги, в каквото са обвинени. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.