Вече има шест смъртни случая, свързани с употребата на този тип цигари

Доналд Тръмп обмисля забрана на ароматизирани електронни цигари. Намеренията му бяха обявени след шест смъртни случая, свързани с употребата на този тип цигари в Съединените щати.

Според американските здравни власти децата се пристрастяват към никотина, благодарение на атрактивните аромати на електронните цигари.

Пациент почина след употреба на електронна цигара в САЩ

Освен шестте смъртни случая, властите разследват 450 други потенциални заболявания на белите дробове вследствие на употреба на ароматизирани електронни цигари.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо предложи в понеделник законопроект, който забранява употребата им. „Тук сме, за да обсъдим ароматизираните и електронните цигари. Нашият съвет, нашата препоръка е проста - не го правете! Не го правете, защото не знаем дали е безопасно. Има значително нарастване на броя на заболявания и дори смъртни случаи в страната. Здравните власти смятат, че около 500 случая са свързани с изпаряването на някои вещества”, заяви Куомо.

„Имаме проблем в страната ни. Това е нов проблем, за който никой не се е замислял сериозно преди няколко години. Не можем да допуснем хората да се разболяват, не можем да допуснем младите хора да бъдат засегнати от този проблем”, коментира Доналд Тръмп.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес