Това заяви Венцислав Николов – член на УС на Българския професионален боксов съюз

„Започваме пълна ревизия на всички лицензирани боксьори”. Това заяви Венцислав Николов – член на УС на Българския професионален боксов съюз. Повод за проверката стана смъртният случай на боксовия ринг в Албания на Борис Станчов. В последствие стана известно, че Станчов се е състезавал с лиценза на своя братовчед Исус Величков. Треньорът му твърди, че не е знаел, че починалият боксьор ползва лиценза на неговия братовчед Исус, въпреки че се е обръщал към него с името Боби Джи. Заради скандала с подменената самоличност на професионалния състезател, в сряда боксовият съюз отне лиценза на мениджъра на Величков - Венцислав Георгиев.

Български боксьор почина след мач в Албания

„Лицензите се дават въз основа на три документа – медицински изследвания, лиценз и разрешение за участие. Тези документи се издават от мениджъра, след като той получи нужните документи. Българският професионален боксов съюз работи единствено на базата на документи”, заяви Венцислав Николов.

Как починалият в Албания български боксьор се е състезавал с чуждо име?

„Боксьорите представят лична карта. Самите те спадат килограми, мажат се с различни неща. Когато се качат на ринга ние знаем, че това е Исус Величков. Той е представил лична карта и така ние знаем, че това е той”, каза още Николов.

„Медицинските прегледи се проверяват в момента от следствените органи. Прегледът е направен в Луковит. Там е прегледан е Исус Величков, а е с тези изследвания е играл Боби Джи. Ако се открият нарушения при прегледите, виновните ще си понесат отговорността", посочи той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.