Тя се въвежда за първи път тази година

От тази учебна година Стопанският факултет на Софийския университет и Българската аутсорсинг асоциация започнаха нова магистърска програма - „Аутсорсинг проекти и компании".

„Аутсорсингът си стана сериозен бизнес през последните години в България. В конкретния случай тази магистратура се занимава с изнесени процеси в областта на финансите, на човешките ресурси, както и на други области като обслужването на клиенти”. Това коментира Ивайло Славов - член на борда на директорите на Българската аутсорсинг асоциация.

"Къси разкази": Кеймбридж и Оксфорд в битка за Ема

„Идеята е хората, които по-късно ще се занимават с такова нещо в мениджърски позиции да бъдат обучени по правилния начин, да разберат за какво става въпрос, както и да се научат от добрите примери и добрите практики на другите”, каза още той пред „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Стопанският факултет на Софийския университет има традиционно добри отношения с бизнеса. В тази магистърска програма така, както и в другите ни учебни програми, ние въвличаме в учебния процес представители на бизнеса", коментира доц. Атанас Георгиев - декан на Стопанския факултет на Софийския университет.

„В същото време в тези програми записваме и млади служители на тези компании, както и други млади хора, които искат да научат повече за тази област и да получат магистърска степен”, каза още той.

У нас учат най-много чуждестранни студенти от Гърция

Според доц. Боряна Богданова, ръководител на Кариерния център на Стопанския факултет, доскоро аутсорсингът се е свързвал основно с работа в колцентрове. Към днешна дата обаче това не е така. „Имаме няколко примери за партньори, с които сме сключили споразумения, чрез които бизнес в областта на IT-услуги бива изнесен на територията на страната”, каза тя.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.