Лидерката на демократите обвини президента, че е злоупотребил с положението си

Лидерката на демократите в Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси поиска да се изготвят основанията за повдигане на обвинения на президента Доналд Тръмп, който по думите й е злоупотребил със служебното си положение, предаде БТА.

"Президентът не ни оставя друг избор освен да действаме, защото отново се опита да опорочи изборите ни за своя лична изгода. Днес искам от председателя (на юридическата комисия в Камарата Джери Надлър) да пристъпи към изготвянето на основанията за повдигане на обвинения (импийчмънт), заяви тя.

Тръмп отмени пресконференцията си след срещата на върха, нарече Трюдо "двуличен" (ВИДЕО)

"Действията на президента са в сериозно нарушение на конституцията. Демокрацията ни е заложена на карта. Президентът е злоупотребил със служебното си положение, подкопал е националната ни сигурност и е поставил под въпрос честността на изборите ни", каза Пелоси.
Разследването за импийчмънт е съсредоточено около телефонен разговор през юли между Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски, в който Тръмп иска от него да разследва политическия му съперник демократ Джо Байдън, като същевременно е бавел пращането на помощ за Украйна.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook