Произшествието стана до пешеходна пътека и светофар на булевард „Никола Вапцаров”

„Състоянието на пострадалото дете се подобрява. Водещата травма е ортопедична. Има тежко счупване на подбедрицата. Момичето беше оперирано по спешност през нощта. Вече е контактна. В момента се възстановява. Тя ще остане под наблюдение, но засега няма опасност за живота й. След подобна катастрофа обаче е възможно последиците да се появят със закъснение. Ако всичко е наред, се очаква детето да се възстанови до месец”. Това заяви в ефира на „Събуди се” д-р Явор Пукалски от „Пирогов” относно състоянието на блъснатото в София дете. 

Джип помете две момичета на столичен булевард, едното почина

В петък вечерта джип помете две момичета – на 13 и 14 години. Произшествието стана в близост до пешеходна пътека и светофар на булевард „Никола Вапцаров”. Едното дете почина малко след инцидента, а другото беше транспортирано в  „Пирогов”.

В събота министърът на вътрешните работи Младен Маринов обяви, че пробата за алкохол на шофьора е отрицателна. „По случая е образувано досъдебно производство. Водачът е спрял и оказал помощ на пострадалите”, поясни Маринов. Той допълни, че „един миг невнимание преобръща живота”. 

Пред камерата на NOVA какво точно се е случило разказаха шофьорът на джипа, блъснал децата и синът му.

„Баща ми шофираше, на зелено и ускори малко, понеже нямаше никакво движение в бързата лента. Тук имаше много хора отстрани до пешеходната пътека. И малко след нея, там има някакъв процеп. От него в последния момент изскочиха две момичета, точно в секундата, в която минавахме. Баща ми наби спирачка, отби встрани, обаче момичетата вече бяха пред капака му, изхвърчаха на няколко метра. Доста хора помогнаха. Едното стана веднага, другото не мърдаше. „Бърза помощ” дойде след 15 минути”, разказа синът на водача.

„Не карах бързо. На зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека след светофара. Спрях по възможно най-бързия начин и веднага се обадих на телефон 112, като видях, че децата паднаха”, обясни шофьорът на джипа и допълни, че е карал с около 60 км/ч.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си