Поклонението бе в храм „Света София"

Близки, приятели и колеги се сбогуваха с журналиста Силва Зурлева. Поклонението пред бившия член на борда на директорите на NOVA започна в 14.00 часа в храма „Света София".

СНИМКИ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

„Изключително топъл човек. Искам да запомня усмивката й, защото тя беше топла като усмивка на майка. Малко хора знаят, че тя истински умееше да празнува и съм сигурна, че в момента празнува някъде там своя земен път”, каза телевизионната водеща Мира Иванова.

„Минали сме през какво ли не - и хубави, и лоши неща в тази телевизия, но тази жена беше много специална. Много красив човек”, сподели водещият на Новините на NOVA Николай Дойнов.

За хората, с които Силва Зурлева е работила, тя освен началник, е била и приятел.

„С нея си отива едно време на романтичност в телевизията, на искреност и приятелство. Поне за мен беше такова време. Може би, защото беше свързано с първите ми стъпки в NOVA, които се случиха благодарение на нея. Вечно ще съм й благодарна за това и въобще за цялото приятелство, което успяваше да изгради между всички”, разказа Гала, водещата на „На кафе".

Почина Силва Зурлева

Политиците ни определят Силва Зурлева като изключителен професионалист. Но и като прекрасен човек.

„Голям професионалист, но най-важното - човек с много добро сърце, слънчев, усмихнат. Ще я запомним такава”, каза кметът на София - Йорданка Фандъкова.

„Много стойностен човек, много е трудно човек да се раздели с такива хора. Бог да я прости”, каза професор Огнян Герджиков.

„Това е една голяма загуба и за журналистиката, и за България ,най вече за приятелите й, за семейството й”, сподели бившият външен министър Соломон Паси.

Творческият път на Силва Зурлева започва като преводач от гръцки и литературен критик. Работи като редактор в БНТ и „София прес”, била е кореспондент на гръцки вестници и списания. Върхът в кариерата й в продължение на 20 години е свързан с NOVA. Като член и председател на борда на директорите, тя има основна заслуга за националния лиценз на медията.

През годините, в които Силва Зурлева е част от NOVA, медията успя да се наложи като лидер на телевизионния пазар.