44-годишен мъж е починал във Филипините

На самолета, с който летя един български гражданин от Китай до Германия е имало двама заразени с коронавирус.

Властите уточниха, че освен тях има още няколко със симптоми и е трябвало да бъдат изследвани допълнително. Всички пристигнали във Франкфурт остават изолирани за 14 дни. Предполага се, че голямата част от тях ще се окажат здрави, но мерките са превантивни.

Междувременно по-рано днес беше регистриран първият случай на починал от вируса извън границите на Китай. 44-годишен мъж, който се е заразил в китайската провинция Хубей е починал във Филипините. Общият брой на фаталните случаи вече нарасна на 304. Регистрираните заразени са над 14 300.

"Пунктът за карантина е тук. Ако засечем болестта у някой пациент, той ще бъде изпратен във Франкфурт. Тук, в Гермерсхайм, настаняваме хората, които са под наблюдение, но не са болни. Говорих с хората вътре. Настроението е нормално и вухът е приповдигнат”, коментира Фриц Брехтел, управител на община Гермерсхайм.

България обяви 4-та степен на опасност заради коронавируса (ОБЗОР)

На 31 декември 2019 г. китайските власти информираха Световната здравна организация за огнище на неизвестна пневмония в град Ухан, разположен в централната част на страната. Експертите установиха причинителя на заболяването - коронавирусът 2019-nCoV.

Apple затвори магазините си в Китай заради коронавируса

СЗО квалифицира случващото се като глобална заплаха за общественото здраве с международно значение. Според последните данни общият брой на заразените в Китай достигна 14 370 души, 304 починаха, 328 бяха изписани от болници.

Броят на заразените извън Китай надхвърли сто души.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК