Министърът беше изслушан в парламента за продажбата на военни имоти

Нова ескалация на напрежението в парламента, предизвикана от изслушване на министър Красимир Каракачанов за военните имоти. В кулоарите се стигна почти до сблъсък между бившите партньори в патриотичната коалиция от „Атака” и ВМРО.

Каракачанов на изслушване в парламента за продажбата на военни имоти

От няколко дни „Атака” атакува вицепремиера Красимир Каракачанов за продажба на имоти във военното министерство. Днес той пристигна в парламента, където бе разпънат от своите доскорошни партньори. 

„Имотите, които се разпродават под пазарната им оценка, какво значи имоти с отпаднала необходимост? Имоти, които вече не се ползват? Не може по такъв начин да се отнасяме към държавна собственост. Тези сделки може и да са започнали при предишни правителства, но вие сте подписал”, посочи Десислав Чуколов от „Атака”.

„Става дума за най-елементарна клеветническа кампания точно в стила на колегите от „Атака”, добави Валери Симеонов.

„От неговото изказване разбрахме само, че партия „Атака” е партия с отпаднала необходимост”, каза още Юлиан Ангелов от ВМРО.

„Споменавате острови, полуострови, архипелази и централни апетитни имоти. Бъркате се вероятно с полуостров Крим или Чукотка. Няма масово продаване на имоти с отпаднала необходимост”, обясни министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Видео: БГНЕС

Според статистиката на Каракачанов в последните 3 години са продадени 16 имота, а през 2009 г. те са били 192-ва. 

„Не чухме отговор, разтегна се темата като локум, но не се говори за имотите. Това е въпрос за прокуратурата”, заяви Павел Шопов от „Атака”

„На колоната на хан Омуртаг го пише: „Каквото правиш, Бог вижда””, завърши Каракачанов.

В кулоарите на парламента дойде и кулминацията на разпрата. След скандала с партньорите и кратка пауза в стаята на ВМРО Каракачанов даде актуална информация и за положението на границата. Вицепремиерът призова за дипломация, а не за използване на сила.

„Естествено, че няма да стреляме с картечница, но всякаква физическа сила, включително водни струи, шокови гранати, газови гранати, каквото използват и в Гърция. Не може някой да мисли, че може да нахлуе в България безнаказано”, отбеляза Каракачанов. 

Вицепремиерът благодари и на Турция, че не пуска емигранти през нашата граница. И все пак армията е готова да реагира, ако натискът се засили.