Темата коментират Богомил Иванов от Активни потребители и Добрин Иванов от АИКБ

"Презапасяването с храна е нормална реакция на хората. Не би следвало да има криза със стоките от първа необходимост. Властта се мобилизира. Трябва да се потърси механизъм за гарантирано снабдяване разносна храна по домовете. Местните власти трябва да потърсят механизъм". Това заявиха в ефира на "Събуди се" Богомил Иванов от Активни потребители и Добрин Иванов от АИКБ.

"Месното производство представлява 20-30% от всички предлагани стоки. Хляб, млечни продукти и месо могат да задоволят нуждите на хората. Много е важно какви са стоковите запаси на веригите, защото фирмена политика на голяма част от веригите е поддържат стокови запаси от 30 дни. Човек не трябва да се страхува от домашна карантина", казаха още двамата.

Няма нови заразени с коронавирус у нас (ВИДЕО)

Иванов обясни, че коронавирусът представлява голямо предизвикателство за икономиката. "Тази зараза е непозната за света, но чрез физическа изолация в Китай се е стигнало до намаляване на заразените. Животът след коронавируса ще бъде от по-голямо значение. Това, което се случва е непознато и по мащаби е по-дълбока от 2008-а. Тази криза обаче е по-тежка и по-продължителна. Не са изработени перфектните мерки против нея. Малкият и средният бизнес трябва да го запазим у нас, защото дава 75% от работните места.", заяви той.

България в извънредно положение за 1 месец