Страната е една от най-засегнатите от коронавирус в Европа

Броят на заразените с коронавирус в Испания  е надхвърлил 10 000 души. Броят на смъртните случаи достигнаха 491. Това заяви ръководителят на центъра за извънредното положение Фернандо Симон, цитиран от БТА.

В Испания също аплодираха медиците, които се борят с коронавируса

Той допълни, че броят на потвърдените случаи е достигнал днес 11 178 спрямо вчерашните 9 161. Броят на регистрираните заболели само за едно денонощие е нараснал с почти 2000 души, а на починалите от болестта - със 182, отбелязва Франс прес. Испания стана вчера четвъртата страна в света по брой на заразени, изпреварвайки Южна Корея и приближавайки се до Иран.

ИСПАНИЯ ПОД КАРАНТИНА: С какви мерки страната се бори с коронавируса?

Испанската полиция започна днес да извършва гранични проверки, след като страната, която вече въведе строги мерки, забрани влизането и излизането на хора от страната в опит да ограничи разпространението на новия коронавирус. На "Ла Жункера", ключов граничен пункт за тирове пътуващи от Франция към Североизточна Испания, носещи маски служители на испанската и каталунската полиция спираха автомобили и камиони, проверяваха документи и връщаха някои от пътуващите обратно към Франция.

Ограничават полетите от Италия и Испания

Испанските граждани и постоянно пребиваващите в страната са допускани да се върнат, а стоките минават границата свободно, отбелязва АП.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП