Тези мерки са въведени в страната със заповед на министъра на здравеопазването

Безкомпромисни мерки в Бургас. През вчерашния ден полицията арестува първи собственик на заведение за неспазване на противоепидемиологичните мерки, въведени в страната със заповед на министъра на здравеопазването.

В квартал "Горно Езерово" заведението, обособено и като игрална зала, днес вече бе затворено. На собственичката обаче вече е образувано първо досъдебно производство.

"Към момента не е оказала съпротива, но използва ловкост, гъвкавост, в голяма степен и хитрост, за да продължи да работи, без ние да го установиме", каза началникът на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Радослав Сотиров.

Днес шест нови ареста са факт след сигнали на горещия телефон и установени граждани, неспазили карантина. Те са били издирени от униформени и със специализиран транспорт са отведени към изолация и са дали различни обяснения.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: Депутатите приеха Закона за извънредното положение (ВИДЕО)

"Отишли са до магазина, въпреки че има създадена организация от общината за доставка на хранителни продукти. Човек обаче е решил да отиде до магазина, без да му се налага, тъй като има кой да му донесе съответната храна. Имаме и случай, в който хората са излезли навън, имаме напуснали територията на страната лица, което за мен е пълно безхаберие", каза още Сотиров. 

Очаква се до края на утрешния ден наблюдаващите прокурори да се произнесат и за наказанията на неспазилите задължителна изолация.

"Санкциите са сериозни, надявам се, всеки гражданин да вземе мерки за своето обезпечаване по домовете, да не се налага намеса на прокуратурата и полицията", заяви председателят на Районната прокуратура в Бургас Иван Кирков.

Според новия закон санкциите за нарушителите са до 5 години затвор и глоба до 50 хиляди лева.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП