Броят на заразените в Северна Америка непрекъснато се увеличава

Кораби-болници ще бъдат изпратени в Ню Йорк, за да поемат болните от COVID-19. Броят на заразените в Северна Америка непрекъснато се увеличава, като редица щати наложиха ограничения на търговията, обществените прояви и частните сбирки. Затворени са магазини, храмове, театри и музеи, изложбени и концертни зали. Вашингтон договори с Канада двустранно затваряне на границата за всички пътувания, които не са от първостепенна важност. Забраняват се разходки и всякакъв вид туризъм.

Тръмп призова за 15 дни без социални дейности

„Току-що говорих с президента Тръмп. Договорихме се временно да спрем маловажните пътувания през границата между Съединените щати и Канада. Гражданите вече няма да имат правото да пътуват с цел разходка или туризъм. И двете страни призовават хората да си останат у дома. Не посещавайте съседите си, освен ако не е изключително важно“, заяви премиерът на Канада Джъстин Трюдо.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

Редактор: Росана Манева