Правят се и рожденни дни

В пловдивския квартал „Столипиново“ хората масово нарушават мерките на извънредното положение. Възможно е да бъде поставен контролен пункт за справяне с проблема.

Трета жертва на коронавируса у нас

„През първия и втория ден от извънредното положение имаше по-голяма организация. Със затопляне на времето обаче хората започнаха да се събират. Има много завърнали се от чужбина. Трябва да работим внимателно с тях“, заяви в ефира на „Здравей, България“ Антон Карагьозов, председател на УС на Фондация за регионално развитие „Рома“.

БАНСКО ПОД КАРАНТИНА: Как се живее в затворен град?

„Предложихме да има засилено полицейско присъствие. Трябва да се намесят и други институции. Празнуват се дори рождени дни. Време е хората да разберат, че това е животоспасяваща мярка. В момента има 28 души под карантина в квартала“, обясни Иван Стоянов, кмет на район „Източен“.

Повече гледайте във видеото.

Репортер: Милен Ангелов

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП