Властите заявиха, че мъжът е мотивиран от расистки и антиправителствени убеждения

Мъж, заподозрян в планиране атака срещу болница, лекуваща случаи на коронавирус в американския щат Мисури, почина след престрелка с ФБР, предаде Би Би Си.

До инцидента се стигнало,, когато агенти се опитаха да арестуват 36-годишния в град Белтън в рамките на вътрешно разследване за тероризъм, съобщи ФБР.

Атентаторът от Крайстчърч се призна за виновен

Властите заявиха, че мъжът е мотивиран от расистки и антиправителствени убеждения.

Предполага се, че е обмислял редица цели, преди да се спре върху болницата заради настоящото разпространяване на епидемията.

Заподозреният, идентифициран от властите като Тимъти Уилсън, е бил под наблюдение от месеци, по време на което станало ясно, че е "потенциално насилствен екстремист", който е изразявал расова и религиозна омраза, се казва в съобщение на ФБР.

Преди това Уилсън е обмислял да атакува училище с голям брой чернокожи ученици, джамия и синагога, казват федералните агенти.

Според съобщенията той решил да вземе на мушка неидентифицираната болница, след като властите в Белтън, разположен в района на Канзас Сити, казаха на жителите да останат вкъщи в опит да спрат разпространението на коронавирус.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП