Борисов обсъди с валията на Одрин - Екрем Джаналп, трафика на камиони

Извънредна среща между България и Турция на граничната бразда. Премиерът Бойко Борисов посети „Капитан Андреево“, за да обсъди с валията на Одрин - Екрем Джаналп, трафика на камиони.

„Артерията на ЕС трябва да работи, ако трябва да ги претоварваме от тук и да ги караме в Турция и в Азия, но това КПП трябва да работи. То е най-голямото в Европа“, заяви премиерът.

Борисов за нарушителите на мерките: Това не е игра на криеница с управляващите (ВИДЕО+СНИМКИ)

През последните дни колоните от товарни автомобили ги няма, а тировете изчакват в буферния паркинг на летище Узунджово. Там е монтирана и система за дизенфекция. Появили са се обаче проблеми на границата.

„В неделя имаше спрени 20 български камиона, не се обяснява, информацията е различна. Eдин път казват товарът е проблем, един път шофорът е проблем“, обясни Петко Ангелов, председател на камарата на международните превозвачи.

Монтираха термокамери на "Капитан Андреево", опашката се стопи

От турска страна дойде уверение, че с пропускането на български камиони няма да има проблеми.

Премиерът припомни, че България е готова да съдейства на Европа за превоза на стоки към Турция и Азия като те се претоварват на български камиони.

„В момента работим, за да има пари, да има заплати. Всички връзки, които имам съм, ги впрегнал в тази посока“  заключи Борисов.

Репортер: Димитър Иванов

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП