Те са най-големия вид морски костенурки и са застрашени от изчезване

На популярните туристически плажове в Тайланд за първи път след 20-годишна пауза се появиха отново големи групи от редки кожести костенурки, пише БГНЕС.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ: Хималаите се виждат от Индия (СНИМКИ)

Туристите напускат курорта заради епидемията от коронавирус и еколозите установяват, че животните, чиято популация през годините намалява драстично, са започнали да правят огромни гнезда на Пукет.

Според директора на Морския биологичен център миналата година не е имало толкова много яйца, защото рискът костенурките да бъдат умъртвени от риболовните съоръжения е бил много висок.

Кожестите костенурки са най-големият вид морски костенурки и са застрашени от изчезване. Тези земноводни снасят яйцата си в тъмни и тихи места, където няма хора.

Огромна медуза беше забелязана в каналите на Венеция (ВИДЕО)

Еколозите отбелязват, че се е увеличил броят не само на тези костенурки, но и на други морски животни, обитаващи региона.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!