Ирена Христова превръща храна в изкуство от 4 години

Изкуството може да бъде открито под всякакви форми и на неочаквани места. Доказателство за това са невероятните чинии на Ирена Христова. За нея бенто - превръщането на храната в произведение на изкуството, е просто хоби, с което се занимава от 4 години. Но в него влага сърцето и душата си.

КУЛИНАРНИТЕ ТВОРЕНИЯ НА ИРЕНА ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ТУК

Начало дава една солена торта, която се сторила семпла на Ирена. Тогава тя решава да превърне кулинарния си шедьовър в произведение на изкуството и я аранжира с цветя.

След това започнали експериментите. И така от ръцете на Ирена в чиниите оживяват най-различни животни, цветя и картини от природата. Вдъхновение жената черпи от заобикалящия ни свят, а за идеите си казва, че се раждат спонтанно.

Сред най-любимите й продукти е бялата ряпа. От нея Ирена прави лебеди, гълъби, щъркел, паун, рози и дори Баба Марта.

ПРИКАЗНО ИЗКУСТВО В ЧИНИЯ: Вкусни ястия с невероятен вид (ГАЛЕРИЯ)

Много от животните си Ирена майстори от маслини и сирене. Обича да експериментира с различни видове зеленчуци, които се превръщат в прекрасен букет или в представител на фауната.

Невероятните творения в чиния на Ирена впечатляват всичките й приятели, както и тези, с които ги споделя в социалните мрежи.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.