Малкият Селчим преодолява здравословните си проблеми и прави първите си крачки на 9-месечна възраст

9-месечно момченце доказва, че това дали си боец не зависи от възрастта. Малкият Сечкин е роден с риск от задушаване, лежал е в кувьоз, но под грижите на специалистите и на родителите си, момченцето не само оздравява, но и вече ходи. Така към момента дори изпреварва връстниците си.

Оперираха 3-месечния Анди, чиято история трогна хиляди българи

След трудното раждане и интензивното лечение, когато става на четири месеца Сечкин е прегледан от педиатъра д-р Севдалина Стойкова. Тя установява забавяне в развитието и препоръчва на майката Тюркян да потърси специалисти в Центъра за ранно детско развитие в Шумен. Там започва и рехабилитацията на момченцето - три пъти седмично. Заниманията обаче продължават и вкъщи ежедневно.

Излекуваха бебе на 3 месеца от коронавирус

Майката следва съветите на рехабилитатора, дори и по време на дистанционната рехабилитация, наложена от извънредното положение. Така, за около три месеца, Сечкин започва да движи ръката и крака си, държи и главата си стабилно. Сечкин прохожда едва на девет месеца. Вече играе на воля със своята кака Селчин и скоро ще има прощъпулник. Ще отпразнува прохождането си и в центъра, където над 100 деца в момента получават подкрепа по пътя на живота.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Деян Герговски

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.