Това стана със заповед на здравния министър, след като премиерът се срещна с представители на Българското конгресно бюро

От днес е позволено провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и изложения. Това стана със заповед на здравния министър, след среща на премиера Борисов с представители на Българското конгресно бюро.

В заповедта се казва, че мероприятията може да се организират при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на Българското конгресно бюро. В срещата участваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб.

 По време на разговора от Българското конгресно бюро запознаха премиера и здравния министър с проблемите на сектора, който е напълно блокиран и на практика не функционира от самото начало на пандемията с коронавируса.

„Пред последната седмица нивото на заболеваемост непрекъснато намалява. От данните, с които разполагат здравните власти, може да предприемем поредната стъпка за разхлабване на мерките и да се разрешат пореден тип мероприятия“, коментира премиерът Борисов.

На срещата беше постигнат консенсус по проблемите на бранша. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.