Опашки от автомобили се образуваха на ГКПП „Маказа” и „Кулата”

На граничния пункт сутринта опашка имаше, но вървеше учудващо бързо.Но около обяд чудото се изпари и се появиха опашките. И хората тръгнаха към границата, вместо да чакат в

Все пак за час опашката се стопи. А колона от камиони така и не се оформи. През „Маказа” още по изгрев слънце стотици тръгнаха на юг. И се оформиха колони. Според българските власти причината за чакането е въведеният строг контрол от гръцка страна. „Всички влизащи лица в Гърция биват подлагани на допълнителни проверки чрез въвеждане в системата им за граничен контрол”, каза Милко Мерджанов,  началник на  ГКПП „Маказа”.

Според пътуващите обаче забавянето е по-скоро заради проверките за глоби. „Отиваме на системата на полицията, даваме си документите, изкарват, че няма никакви задължение. 45 минути - 1 час допълнително. Като минеш от тях, връщат те при полицаите, чакаш 1 час при тях и тръгваш”, сподели Георги Стоев.

 

 

На север, стотици румънски автомобили задръстиха граничния пункт Дунав мост при Русе. По данни на „Гранична полиция” само за последното денонощие през моста при Русе са преминали повече от две хиляди леки автомобила и автобуси с екскурзианти.

Голяма част от румънските туристи преминаха транзитно през България и след границата при Русе, напът за Гърция, в късния следобяд натовариха и движението на „Кулата”. Интензивно беше и движението в участъка от Благоевград до граничния пункт. Очаква се така да бъде и в утрешния ден.

Репортери: Димитър Иванов, Антон Чавдаров

Колони от автомобили на „Дунав мост” (ВИДЕО)

До 2 км достигна колоната от автомобили на ГКПП „Маказа”

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.