19 от работещите там са дали положителни проби за коронавирус

 Шивашко предприятие в Кричим е новото огнище на заразата. 19 от работещите там са дали положителни проби за коронавирус. Сградата е затворена. В цеха работят 80 души.

Управителката решила да тества всички работници, след като миналата седмица  една от шивачките се оказала с коронавирус.

„Жената от две седмици не е имал пряк контакт с останалите хора. За съжаление излязоха доста положителни проби”,  каза тя.  

Новите случаи на коронавирус у нас са 165

Цехът се намира в центъра на Кричим и работещите в близките заведения за бързо хранене са притеснени.

19-е заразени шивачки са от различни населени места.

„Повечето са от Община Кричим. Другите са от Устина, имаме от Стамболийски и от Перущица, но пак казвам здравословното им състояние е добро. Няма симптоми, нямаме хоспитализирани”, каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

По 300 лв. глоба за 24-ма депутати без маски

Междувременно се разраства и заразата в завода за автомобилни части в Смолян. Още трима служители са дали положителни проби и така инфектираните там са вече 92.

„Основната мярка е,че спряхме транспорта, който е фирменият. Всички идват с личните си автомобили. Понеже анализът ни показа, че най-вероятно цялото това огнище е пламнало от хората, които са се возили в този транспорт”, каза мениджърът в завода  Костадин Христов.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК