Председателят на ДПС - Ахмед Доган, заяви, че се гордее със симпатизантите на партията

„Опитахме се да стоим на дистанция от всичко, което се случва в страната през последните месеци. Видяхме до какво доведе войната на институциите. За съжаление виждаме, че държавата липсва – президентът води лични битки и не можа да разбере какво означава институцията му. Това, което се случи – да се смесват различни потоци, го направи ГЕРБ. Те търсеха провокация". Това заяви председателя на ДПС Мустафа Карадайъ пред събралите се симпатизанти на партията в парк "Росенец".

Той коментира и напрежението при протестите в парк "Росенец" с думите: "Целта беше агресия в частен имот".

„Изключително много се гордея с вас", каза на членовете на ДПС и симпатизантите в двора на имението в Росенец почетният председател на ДПС Ахмед Доган. "И за сетен път заявявам, че много ви обичам", поясни той под бурни аплодисменти на присъстващите.

„Тази агресия беше символна, тя беше против ДПС, защото Ахмед Доган е символът на ДПС", каза Карадайъ.

„По този начин тази агресия беше срещу всеки един от нас, депесарите", каза той по повод протеста на "плажуващите" от партията на Христо Иванов.

Напрежението в "Росенец" ескалира, протестиращи влязоха в сблъсък с полицията (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.