Иван Иванов ще остане на поста, докато бъде избран негов заместник

Нито една от политическите сили в парламента не е предложила кандидат за нов председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), предаде БГНЕС.

Борисов поиска смени в КЕВР заради цените на парното (ВИДЕО)

Срокът за това изтече на 15 юли, а поради липсата на номинации за поста вторият опит да тръгне процедурата също претърпя фалстарт. Първият път единственият кандидат Пламен Младеновски, оглавяващ дирекция „Електро-и топлоенергетика” в регулатора и предложен от ГЕРБ, се оттегли. Това наложи рестарт на процедурата и приемането на нови процедурни правила от депутати, които сега ще трябва да направят това за трети път.

Досегашният ръководител на енергийния регулатор Иван Иванов ще остане на поста, въпреки че е с изтекъл мандат от началото на април тази година, докато бъде избран негов заместник.

Изтича срокът, в който депутатите трябва да предложат нов състав на КЕВР

Днес ресорната парламентарна комисия изслуша осемте кандидати за четирима нови комисари в КЕВР. От тях четирима са издигнати от ГЕРБ, двама от БСП и по един от ВОЛЯ и лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.