Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса

Някои гръцки магазини ще трябва да затварят по-рано от утре до 4 октомври, заявиха властите, налагайки нови ограничения на фона на увеличение на случаите на коронавирус в района на Атина и други части в страната, съобщават Ройтерс и БТА.

Премиерът Кириакос Мицотакис призова вчера гърците да се придържат към носенето на маски и спазването на социална дистанция, за да помогнат да се избегне втора всеобща изолация, която би имала "драматичен ефект" върху икономиката.

Рекорден брой заразени с COVID-19 в няколко страни в Европа

Заместник-министърът за защита на гражданите Никос Хардалиас заяви днес, че будките, минимаркетите и магазините за вино ще бъдат затворени от полунощ до 5 часа сутринта в Атина и други райони с високо ниво на заразяване, включително островите Лесбос и Миконос.

Аптеките и бензиностанциите са изключени от новите мерки. Здравните власти в страната съобщиха, че през последните 24 часа са потвърдени 286 нови случая на COVID-19. Повече от половината от тях са в областта Атика, включваща столицата Атина, където живее една трета от населението на страната.

Общият брой на потвърдените случаи от февруари достигна 16 913. Регистрирани са още три смъртни случая, с което броят на жертвите нарасна до 369 души.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.