Негов охранител е заразен

Легендата на Аржентина Диего Марадона, който навършва 60 години в петък, е под карантина в дома си, след като негов бодигард проявил симптоми на коронавирус.

Охранителят се събудил със симптоми и бил поставен под превантивна карантина, докато излязат резултатите от тестовете, пише сайтът Pagina/12, цитирайки „вътрешни източници“. Марадона, който изведе Аржентина до световната титла през 1986 г., в момента е треньор на първодивизионния аржентински клуб "Химнасия Есгрима Ла Плата", който трябва да играе с "Патронато" в петък.

Според Pagina/12 дон Диего ще се подложи на бърз тест в четвъртък, за да види дали е заразен с вируса. Марадона, който има здравословни проблеми и зависимост към наркотици и алкохол, попада в рисковата група за усложнения вследствие на евентуална зараза. Той има два прекарани инфаркта, както и хепатит. Преди няколко седмици той се самоизолира, след като един от играчите му се инфектира.

В Аржентина са регистрирани над 1 милион случая на COVID-19 и 29 000 жертви. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС