Общата дължина на колоните от блокирани автомобили достигна над 700 километра

Огромни задръствания се образуваха снощи в Париж, в последните часове преди Франция офицално да влезе отново под карантина. Общата дължина на колоните от блокирани автомобили достигна над 700 километра. Предимно млади хора се възползваха от възможността да изпият навън питие с приятели. Няколко стотин души преминаха по централните улици, за да протестират срещу повторното налагане на строги ограничения.

„Не искаме да ни блокират отново. Омръзна ни от вечерните часове и всичко подобно. Разбираме, че е заради болестта, но не трябва да се злоупотребява. От полунощ днес всички трябва да си стоим вкъщи. Това е прекалено”, каза Лора, която е жител на Париж.

„Вярно е, че това си е истинска катастрофа, но не трябва да го приемаме като края. Ужасно е за ресторантьорите, ужасно е за цялата индустрия на услугите във Франция”, коментира Франсоа Гаяр, също жител на Париж.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.