Тя е заподозряна и за още 16 случая с новородени с нефатален изход

Британска медицинска сестра попада в ареста за трети път като заподозряна в убийство на осем бебета и опит за убийство на други девет е неонатално отделение, съобщава в. „Дейли мейл”. Арестуваната Луси Летби е работила в болницата „Графиня Честър”, в графство Чешър, Северозападна Англия. Във връзка с подновеното разследване домът на медицинската сестра е бил претърсен.

Тя е била задържана през 2018 г. и 2019 г. от полицията, разследваща смъртта на новородени в здравното заведение в периода между 2015 г. и 2016 г.

При първия си арест 30-годишната жена е била разпитвана за убийството на 8 пеленачета и опит за убийство на 6 други. В момента полицията разследва предполагаемия й опит да причини смъртта на още три новородени в болницата в Честър. По този начин общият брой на жертвите й достига 17. Летби е заподозряна и за още 16 случая с посегателства над новородени, които за щастие нямали фатален изход.

Лекарят, който излекува хиляди бебета със супа

Пожарникар изроди бебе, без да подозира, че то ще стане негова дъщеря

Очакват сериозен спад на раждаемостта в Италия заради COVID-19

В интервю за местен вестник медицинската сестра разказва, че грижите за бебетата в отделението е изисквала различни нива на компетенция. Тя започва стаж в отделението като студент в училището за сестри към университета в Честър, който завършва през 2011 г. След това е назначена на работа в лечебното заведение.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Редактор: Станимира Шикова