Тя има противовъзпалителен и антиоксидантен ефект
Редовната консумация на чили намалява риска от преждевременна смърт и удължава живота, съобщи информационният сайт „Фокс”, позовавайки се на данни от Американската кардиологична асоциация.
Подправката, която потиска активността на коронавируса
Експертите са направили анализ на 4 729 изследвания от пет водещи световни база данни в областта на здравеопазването, в които са събрани показателите на 570 000 човека в САЩ, Италия, Китай и Иран.
Те показали, че при хора, консумиращи редовно чили, рискът от смърт, причинена от сърдечно-съдови заболявания, намалява с 26 %, от рак – с 23 %, а поради някакви други причини – с 25 %, в сравнение с тези, които рядко използват или изобщо не ядат този продукт.
Топлата напитка, с която да преборим всички вируси
Учените подчертават, че точният механизъм, благодарение на който чилито влияе по такъв начин върху човешкия организъм, трябва да бъде изследван допълнително.
Обяснението засега е, че то има противовъзпалителен, антиоксидантен и противораков ефект и регулира нивото на глюкоза в кръвта.
За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.
Редактор: