Той е на път да признае загубата си на президентски избори

Доналд Тръмп призна, че трябва да започне предаването на властта в Съединените щати. В Twitter президентът написа, че федералната служба, която се грижи за прехода между правителствата "трябва да свърши каквото е необходимо".

НОВ ВОТ В БЕЛИЯ ДОМ: Избират коя пуйка да помилва Доналд Тръмп (ВИДЕО+СНИМКИ)

Малко по-рано службата обяви, че Джо Байдън е очевидният победител от президентските избори. Това става на фона на поредния провал на Тръмп да блокира избора на Байдън.

Джо Байдън обяви първите назначения в кабинета си

Властите в Мичиган официално потвърдиха резултатите от вота там и обявиха демократа за победител. Тръмп опитваше с необичайна стратегия да убеди местния парламент в Мичиган да пренебрегне вота на гражданите и да подмени делегатите, които ще изпрати в избирателната колегия, която определя президента. Преди минути, победата на Байдън сертифицира и Пенсилвания.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.