Екипът ни получи десетки сигнали

Десетки сигнали за горене на отпадъци в района на Виетнамските общежития в София. Потърпевши се свързаха с NOVA, за да обяснят, че вечер се носи неприятна миризма. Получихме и клипове, на които се виждат запалени огньове, вероятно, за добиване на скрап от автомобилни гуми.

„Това се случва от години. Събират дограма, изхвърлени мебели и всичко, което става за горене. Те съдържат изключително вредни вещества. Тровят себе си и целия квартал”, каза Мария Панчева.

Инспектори от Столичната община проверяват какво се слага в печките и дали изпочупени мебели и стара дограма служат за подпалки.

„Столичният инспекторат, полицията и общината извършват проверки за нерегламентирано горене на отпадъци. По-опасно е горенето на пластмаси и гуми. Инспекции на тези общежития се правят много често”, обясни Красимир Димитров от Столичната община.

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.