Лицата на NOVA споделиха как отбелязват деня

Именниците Никол Станкулова и Николай Василковски бяха специални гости на “Събуди се”. Двамата разказаха на кого са кръстени, както и какви традиции спазват техните семейства на празника. 

На Никулден стават чудеса - поверия и традиции

“Кръстена съм на баща си. Не си харесвам името, но всъщност винаги ми е носило късмет. Моето име няма умалително. Когато в училище ме наричаха Никол, звучеше строго. Никой не ми викаше Николче. Казваха ми Николай, Никола", разказа чаровната синоптичка.  

И допълни, че всяка година всички роднини се събират за празника. “За съжаление тази година това няма да се случи заради пандемията. Ще празнуваме в тесен семеен кръг”, поясни Никол. 

Ники Василковски също сподели, че името му носи късмет. И каза, че всъщност не обича така традиционният за Никулден шаран. “Смятам да пусна един шаран в езерото в “Дружба”, за да спазя традицията”, коментира той.  

Целия разговор гледайте във видеото

Топ 5 рецепти за Никулден

5 полезни съвета при избора на риба за Никулден (ГАЛЕРИЯ)

Бургазлии отбелязват Никулден онлайн вместо на площада

ДНИ ПРЕДИ НИКУЛДЕН: На какви цени купуваме рибата за празничната трапеза?

ПРЕДИ НИКУЛДЕН: Рибен пазар в центъра на София (ВИДЕО)

Откриват рибен пазар на 5 и 6-ти декември в София

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща