Екипи на общински дружества извършват огледи по нареждане на Фандъкова

Предупреждение за потенциално опасно време в почти цялата страна. Въведени са жълти кодове за бурен вятър. Силните пориви започнаха още през нощта. В дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са получили десетки сигнали за паднали дървета, счупени покриви и огради. Проблем е имало и с граския транспорт. 

Екипите на Столичния инспекторат и почистващите фирми извършат огледи на място и предприемат действия по почистване, а служители на „Зелена система“ ще проверят парковете и градските градини.

Зимна буря връхлетя Южна Калифорния (ВИДЕО)

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община са на терен и реагират на сигнали.  

„ През нощта по заповед на кмета Йорданка Фандъкова са мобилизирани всички екипи на „Аварийна помощ и превенция”, както и на „Зелени системи”. Столичната пожарна е обработила 17 сигнала. Ние до момента работим по 10 сигнала. Нямаме пострадали хора, но имаме материални щети”, обясни Красимир Димитров от Столична община.

От общината призовават гражданите да бъдат внимателни, както и да обезопасят незакрепени предмети от своите тераси. Собствениците на рекламно-информационни елементи да проверят билбордовете и съоръженията си, а строителните фирми - оградите и скелетата на своите обекти. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Редактор: Георги Генов