84-годишният папа Франциск си постави първата доза от препарата

Ватиканът започна днес да предлага безплатна ваксинация срещу COVID-19 на бездомниците в Рим, предаде Ройтерс. Имунизациите протичат в атриума на зала „Павел Шести”, където се провеждат седмичните папски общи аудиенции, но сега заради пандемията не се използва много често.

Папа Франциск се е ваксинирал срещу коронавирус

Процесът на ваксинация се наблюдава от 57-годишния кардинал поляк Конрад Крайевски, ръководител на папската благотворителна служба, който активно се грижи за бездомниците в Рим.

Близо 25 души без дом, използващи приюти на папската благотворителна служба, получиха първата си доза от ваксината. Още ще бъдат ваксинирани през идните дни, се казва в изявление на Ватикана.

Миналата седмица 84-годишният папа Франциск и бившият папа, 93-годишният Бенедикт, си поставиха първата доза от ваксината. Папа Франциск заяви в телевизионно интервю по-рано този месец, че всеки трябва да бъде имунизиран.

„Това е етичен избор, защото рискуваме собственото си здраве, собствения си живот, но рискуваме и живота на други хора”, заяви Светият отец.

 

 

Под ръководството на папа Франциск Ватиканът създаде структури в помощ на бездомниците в Рим, включително болница, обществена баня, бръснарница и фризьорски салон.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БТА