Правителството планира да създаде и мобилно приложение, което да документира имунизациите

Израел планира да издава сертификати на хората, които са се ваксинирали срещу COVID-19 или са преминали инфекцията, за да могат да посещават развлекателни обекти, предаде ДПА. Сертификатите ще започнат да се издават от 23 февруари и ще позволят на лицата, които ги притежават, да посещават някои хотели, фитнес зали и други обекти, съобщи днес здравният министър Джули Еделщайн.

Гърция и Израел ще въвеждат "зелен паспорт" за пътувания без ограничения

Правителството планира да създаде и мобилно приложение, което да документира имунизациите и преболедуването на COVID-19. Резултати от тестове ще бъдат съхранявани в продължение на 72 часа в приложението, за да може за хората с отрицателни тестове да не важат временно някои ограничения.

Израел удължава локдауна, но планира постепенно разхлабване на мерките

Израел започна постепенно да разхлабва третия локдаун от началото на пандемията. От утре отварят детските градини и училищата за учениците от 1 до 4-ти клас в градовете, маркирани в "зелено" и "жълто" според тристепенната "светофарна" скала на заплаха от заразата.

Израел обяви данни за резултатите от мащабното ваксиниране

Властите решиха вчера да въведат по-строги ограничения за хората, които влизат на територията на Израел. Дори от ваксинираните и от тези, които вече са преболедували COVID-19, ще се изисква да представят отрицателен тест за вируса, направен не по-рано от 72 часа преди излитане, или да си направят тест непосредствено след кацането в Израел.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА