Разрешен е само превозът на вещи и стоки

Канада, разтревожена от разпространението на вариантите на коронавирус, въвежда от днес тестове на сухопътната си граница със САЩ, съобщи Франс прес.

Канада затяга мерките за пристигащите в страната

"От 22 февруари пътниците, влизащи в Канада през сухопътните контролни пунктове, ще трябва да се подлагат на бързи тестове за коронавирус", заяви канадското здравно министерство. В петък Канада и САЩ обявиха, че затварянето на общата им граница за всички пътувания без основателна причина ще бъде продължено с един месец, до 21 март 2021 година.

Затварянето на границите на САЩ с двата му северноамерикански партньора в свободната търговия - Канада и Мексико, бе решено миналия март и оттогава се продължава всеки месец.
Разрешен е само превозът на вещи и стоки, както и пътуванията с основателна причина.

Байдън и Трюдо с първа среща до дни

Също от днес пристигащите в Канада със самолет ще трябва да се поставят под тридневна карантина в хотели на собствени разноски, докато изчакат резултатите от тестовете им. В случай на отрицателен резултат те ще се поставят под 14-дневна карантина в домовете си, или в държавен здравен център ако тестът е положителен.

От началото на пандемията в Канада са регистрирани 840 000 случая на COVID-19 и над 21 000 починали.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е
Източник: БТА