По думите на режисьора актрисата има невероятно излъчване с поглед, който носи емоция

„Мария е една изключително амбициозна девойка. Изключително отговорна и отдадена изцяло на работата. Тя премина през голям кастинг при мен, за да спечели тази главна рояла във филма „Като за последно”, и се пребори сама – никой не лобира за нея”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” режисьорът Ивайло Пенчев.

ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ: Мария Бакалова получи номинация за "Оскар" (ВИДЕО)

По думите му първата българска актриса, номинирана за „Оскар”, е успяла да се пребори за тази роля, защото винаги идва подготвена и има невероятно излъчване. „Камерата много я обича. Тя не е красавица тип кукла Барби, а има един дълбок поглед, който носи емоция”, категоричен е той.

„С Мария не работихме много дълго. Тя е чудесно младо момиче и много се радвам за нея”, заяви в ефира на сутрешния блок на NOVA актьорът Филип Аврамов, който играе екранния й баща във филма „Като за последно”.

Мария Бакалова пред NOVA: Аз съм и винаги ще бъда българче

„Мария Бакалова беше едно дете с премерени реакции и поведение. Тя беше много сериозна и отговорна към всичко”, посочи Виолета Маврова, класният ръководител на актрисата в музикално училище „Панчо Владигеров” – Бургас. По думите й сега Мария е доста променена от времето, когато е постъпила в учебното заведение в специалност „Флейта”. „Тя беше по-различна от връстниците си, по-вглъбена”, спомня си преподавателят.

„На този етап Мария и  Юн Ю-джун са поставени на първите места от букмейкърите в спечелването на "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля. Категорията е изключително оспорвана”, посочи Мариян Станков – Мон Дьо.

Повече гледайте във видеото