Няма пострадали българи при инцидента, уверяват от МВнР

Единайсет души са загинали, а 98 са ранени при катастрофата с дерайлирал влак в Египет, предадоха световните агенции. Сред жертвите е високопоставен съден служител.

Най-малко 32 жертви при удар между два влака в Египет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Поне четири вагона излязоха от релсите край град Банха, провинция Калюбия, северно от столицата Кайро. Видеа, публикувани в социалните мрежи, показват преобърнатите вагони и бягащи край линията пътници, отбелязва Асошиейтед прес.

Влакът е пътувал от Кайро за град Мансура, в областта на делтата на Нил. Според местното издание "Аш Шурук" причина за катастрофата е значително превишаване на скоростта. Машинистът се е движил със 120 км в час в участък, където се извършват ремонтни дейности и скоростта на влака не би трябвало да превишава 30 км в час, посочва изданието, цитирано от ТАСС.

Загинали и ранени след рухване на многоетажна сграда в Кайро (ВИДЕО+СНИМКИ)

Няма данни аз пострадали българи при инцидента. Посолството ни в Кайро е установило незабавно контакт с местните власти, както и с представителствата на други държави - членки на ЕС.

По информация, получена от службите за сигурност на Египет, няма пострадали чужденци при инцидента. При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се свържат с посолството в Кайро на следните телефони: +20 2 273 630 25; +20 2 273 660 77 + 20 122 317 1991

Най-малко 20 души бяха убити и близо 200 - ранени през март при сблъсък на два влака край град Тахта, на около 440 км южно от Кайро.

Източник: БТА