Проверяват отношенията между стрелеца и ранената

Продължава разследването на стрелбата в столичното метро. 58-годишният М.П. се самоуби, а преди това стреля 4 пъти по 56-годишната С.П. в едно от влакчетата.  Жената е в много тежко състояние в реанимацията на болница "Света Анна". Извършени са й две операции, при които са извадени два куршума. Третият е открит на местопрестъплението.

Жертва и ранена жена след стрелба в метрото на "Летище София" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Жената е в реанимацията, в нестабилно състояние е. Прави се всичко възможно. Тук имаме много опитен екип от реаниматори, които ще направят всичко възможно да спасят живота й. Вчера, непосредствено след пристигането й, са събрани два екипа хирурзи. Непосредствено след приключването на многочасова операция на коремната област, неврохирурзи започнаха обработка на раната на главата. Там проектилът е минал през главата и е извън тялото на пациентката”, обясни говорителят на УМБАЛ „Св. Анна” Антон Луков.

 

 

Окървавените тела на мъжа и жената са открити от пътничка, която е сигнализирала машиниста на мотрисата. Той съответно информира полицията. Смята се, че мъжът е изчакал последният вагон да се изпразни, за да опита да извърши убийството. Няма преки очевидци на случилото се. На място са открити 7 гилзи и 7 проектила. Ще се разглеждат камерите, за да се изясни дали двамата са се качили от една спирка. 

 

 

Мъжът и жената са имали свои семейства и нямат роднинска връзка помежду си. Предполага се, че са имали любовни отношения, но това тепърва ще се проверява от разследващите. Жената е трябвало да пътува за Виена. Носела е малък куфар в себе си. Мъжът е бивш военен, а след като се е пенсионирал е работил в различни охранителни фирми. Оръжието, с което се е самоубил, е законно и е лично притежание. Няма данни жената да е подавала жалби срещу него.

От днес започват разпити на близките на мъжа и жената. Назначени са експертизи – биологична, балистична, видеотехническа. Полицията подозира, че опитът за убийство е добре планиран.