Израел обяви, че операцията в Ивицата Газа продължава

Израел обяви, че операцията в Ивицата Газа продължава. Премиерът Бенямин Нетаняху се закани, че на палестинските милиции ще бъдат нанесени тежки поражения. Снощи и днес бяха най-мащабните бомбардировки. Участвали са поне 160 самолети и хеликоптери. През деня беше бомбардирана сградата на правителството на Хамас, което управлява Ивицата Газа. Въпреки опитите на израелската авиация да унищожи палестинските установки за изстрелване на ракети, обстрелът от Газа на израелските територии продължи и днес. От началото на седмицата загинаха 120 души. Повече от 30 са деца, твърди палестинската страна.

Кризата в Близкия изток се задълбочава (ОБЗОР)

"Държавата трябва да ни защити от всичко това. Да намери някакво решение. Имаме деца, жени - много от тях пострадаха от стъкла и летящи парчета", каза Махмуд Насир, палестинец от Газа.

"Стояхме си у дома и изведнъж започнаха да падат бомби от всички страни. Нямаше никакво предупреждение. Бомбардираха без да подбират. Много по-мащабно, отколкото можете да си представите”, обясни Билал Насир, палестинец от Газа.