Според тях няма основателна причина за затварянето на пункта

Протест в Гоце Делчев. Превозвачи, туристи и работници поискаха възможно най-бързо близкият граничен пункт с Гърция „Илинден” - „Ексохи” да бъде отворен за всички видове превозни средства. В момента оттам могат да минават само тежкотоварни камиони. Дори и в четвъртък, въпреки че е делничен ден, на ГКПП „Кулата” тапите и задръстванията продължават.

Протестиращи искат отваряне на ГКПП "Илинден" за всички МПС

„Изтече информация, че евентуално след 30 юни ще има някакви мерки. Миналата година слушахме много такива лъжи, което караше обществеността да се обезсърчава. Аз твърдя, че затварянето на пункта е чисто икономическо”, смята протестиращият Кръстьо Веселинков.

ЗАДРЪСТВАНЕ НА ГРАНИЦАТА: Колони от коли и камиони към ГКПП "Кулата" (ВИДЕО)

„Това се отразява изключително негативно на бизнеса. То бизнес няма – нито ние можем да ходим в Гърция, нито гърците да идват у нас. Има изкуствено създадена опашка на пункта, защото не работи през нощта. А от утре няма да може да се пътува и през деня заради високите температури”, обясни Илия Дробенов.

Протестиращите призоваха за икономическа блокада и от българска страна, за да се обърне внимание на проблема. Според тях няма основателна причина за затварянето на пункта от гръцка страна. Те се заканиха да организират демонстрация на „Кулата”.