Председателят на СЕМ Бетина Жотева обяви, че не приема мотивите й

Съветът за електронни медии прие единодушно оставката Ивелина Димитрова, който вчера обяви, че напуска медииния регулатор по свое решение. След днешното заседание Димитрова заяви, че решениета й не е политическо и не е предварително планирано. Тя посочи като причина проблемите в медиината среда:

"Доста от въпросите и проблемите на медийната среда, в частност и обществените телевизии - около тяхната мисия, около тяхното финансиране. Мониторингът, който направи СЕМ за предизборната кампания, визираше много проблеми. Искаше ми се един по-продължителен диалог, с по-широко професионално участие".

Ивелина Димитрова подаде оставка като член на СЕМ

Председателят на СЕМ Бетина Жотева обяви, че не приема мотивите на Ивелина Димитрова, с които тя критикува работата на регулатора:

Не съм съгласна с времето, в което тя подава оставка, много е напрегнато, предизборно, имаме изключително много работа в момента. Но разбирам, че за нея моментът, в който тя трябва да си тръгне, е дошъл

Ивелина Димитрова, която беше от квотата на президента Румен Радев, ще изпълнява функциите си, докато държавният глава назначи нов свой представител в СЕМ.
 

Източник: БНР