Беларуският лидер благодари на колегата си за "много сериозната подкрепа"

Руският президент Владимир Путин прие днес в Санкт Петербург беларуския си колега Александър Лукашенко, който разчита все повече на подкрепата на Москва на фона на изострилото се напрежение със Запада, предаде Асошиейтед прес.

Путин и Лукашенко обядваха на яхта край Сочи (ВИДЕО)

Лукашенко благодари на Путин за "много сериозната подкрепа на Русия" и обеща страната му изрядно да си погасява кредитите към Москва. От своя страна Путин похвали Беларус като "надежден и стабилен партньор", по време на двустранните разговори в Санкт Петербург.

Беларус е запазила традиционните икономически връзки и сътрудничеството с Русия, благодарение на което страната успява да устои на въведените от Запада санкции, заяви Лукашенко на срещата си с Путин.

Путин подкрепи Беларус в спора със Запада за приземения самолет (ВИДЕО)

"Нашата икономика е свързана много сериозно с руската, запазихме много от отношенията на сътрудничество с Русия. Не тръгнахме по същия път като други страни и благодарение на това, че не скъсахме тези връзки, успяваме в това трудно време някак си да изплуваме икономически", изтъкна Лукашенко.

Беларуският лидер отбеляза, че страната му е успяла да запази промишлеността си, а "някъде и да я надгради, благодарение на руски инвестиции". "Радостно е, че стокообменът ни нараства, независимо от всякакви "вируси" отвън срещу Русия и Беларус", каза Лукашенко.

Лукашенко: Зложелатели искат да унищожат Беларус

Беларуският президент подчерта, че макар Минск сега да предприема опити за диверсификация на външната търговия, връзките със Запада и преди не са играели решаваща роля в икономиката на страната. По думите му Западът е преминал към индивидуален терор срещу онези беларуси, които поддържат властите в Минск.

Източник: БТА