Инцидентът станал на пешеходна пътека в село Братаница

Трагедия на пешеходна пътека в село край Пазарджик. Кола на МВР удари 8-годишно дете, което по-късно почина. Според първоначалната информация автомобилът се е движил с превишена скорост и е опитал да изпревари спрелите преди пътеката коли.  

Мъж без книжка се заби в дърво, дете е с опасност за живота

8-годишното момиченце и по-голямото й братче пресичали пешеходната пътека, когато внезапно лек автомобил ги връхлита и помита момиченцето. Според очевидци шофьорът е изпреварвал други две коли, спрели на пешеходната пътека, за да дадат път на двете деца.

 „Детето изхвърча от пешеходната пътека до аптеката. Това са поне 30 метра. С поне 90 км/ч. караше, защото се чуха страшни спирачки”, разказва Николина Атанасова, която става свидетел на трагедията.

„От Ветрен дол е идвал насам. Карал е много бързо”, разказа Димитър Иванов, очевидец.

По чудо по-голямото дете се е спасило невредимо. След сблъсъка, автомобилът се качил на тротоара, помел пътен знак и спрял на сантиметри от вратата на близката аптека.

Тежка катастрофа с непълнолетни, има жертва

Жена, станала свидетел на случилото се, оказала първа помощ на пострадалото момиченце, докато дойде линейката на Спешна помощ.

„С дишане уста в уста. Проверявах пулса й непрекъснато. Пулсът й поне първите 10 минути беше добре”, разказва Десислава Колева.

„Първото обаждане към 112 е в 11:38 часа, а линейката дойде 30 или 35 минути по-късно. 12 километра са от Пазарджик до Братаница - разстояние, което може да се вземе за 11 минути. Ако бяха дошли навреме, детето щеше да е живо”, смята Иванка Димитрова.

От Спешна помощ заявиха, че линейката е пристигнала на мястото на 10-ата минута от получаването на сигнала. Въпреки усилията на лекарите, момиченцето е починало в болницата в Пазарджик.

Кола блъсна 6-годишно дете с колело във Видинско

Близките са в шок. Родителите веднага потърсили сметка от полицая.

„Той не обясни нищо. Просто каза, че съжалява”, заяви Милчо Калоферов, брат на загиналото дете.

„По непредпазливост е. Предстоят следствени действия. Образувано е дело”, заяви Албена Кузманова, окръжен прокурор на Пазарджик.

Полицаят е служител в дирекцията за „Борба с организираната престъпност”. Задържан е за 24 часа.

Към 20 ч. жители излязоха на мълчалив протест и бдение. Запалиха свещи и опънаха плакат с надпис "Шофирайте сякаш всяко дете на пътя е ваше". На лобното място още стоят сандалите на детето. Гражданите поискаха да бъде поставен светофар или неравности по шосето.