Решението е на Изпълнителния комитет на организацията

Редовният конгрес на Българския футболен съюз ще се състои на 18 март 2022 година, реши днес Изпълнителният комитет на организацията. Това се случва само няколко часа след като Софийският градски съд обяви, че на 12 октомври 2021 г. трябва да се проведе извънреден конгрес на централата.

Съдът реши: БФС трябва да проведе конгрес през октомври

Решението на СГС, което е окончателно и не може да бъде обжалвано, идва след внесена подписка от екипа на Димитър Бербатов с подписите на повече от 1/3 от клубовете, членове на БФС. Малко след това стана ясно, че Изпълкомът на БФС днес ще проведе заседание, за което обаче медиите не са информирани. Заседанието продължи съвсем кратко и на него Изпълкомът потвърди решението си от август месец, че на 18 март следващата година ще има редовен конгрес, който ще се проведе от 10.30 часа в София, Национален дворец на културата, зала №3. От БФС изтъкват, че днешното решение е взето единодушно.

За момента не е ясно как решенията на СГС и Изпълкома на БФС ще се съвместят и дали ще се проведат два конгреса в рамките на няколко месеца.