По думите му президентът се поставя над Конституцията, или се е самозабравил, или съзнателно прокарва идеята за президентска република

По време на последното пленарно заседание от ДПС критикуваха президента Румен Радев. Лидерът на парламентарната група Мустафа Карадайъ заяви, че държавният глава разделя нацията. Той обвини и служебния вътрешен министър Бойко Рашков в репресии и унижения

„Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат никакво значение. Този президент, като се поставя над Конституцията, или се е самозабравил, или съзнателно прокарва идеята за президентска република“, каза Карадайъ.

„Ние от ДПС днес искаме да говорим за „активните мероприятия“ на вътрешния министър от служебния кабинет през последната предизборна кампания, наречени благовидно „в полза на борбата с купуването на гласове“. Акциите на полицейските служители могат меко да бъдат наречени репресии и унижения“, продължи лидерът на ДПС.

Карадайъ призова политическите партии да подходят диалогично и отговорно. 

С декларация излязоха и социалистите.

Лидерът им Корнелия Нинова отчете, че 46-ото НС не е изпълнило дадените обещания за промяна и изрази надежда то да бъде урок за всички политически сили.

Източник: БНР