Към този момент партията подкрепя кандидатурата на Румен Радев

„Служебният кабинет се намира в капан, ако изхожда от политически съображения. А такива не би трябвало да има. Ако изхожда от съображения, които защитават националния интерес, то служебният кабинет не би трябвало да записва дата за закриване на нашия въгледобив в Плана за възстановяване”. Това заяви лидерът на „Лява алтернатива” Иван Атанасов в студиото на „Денят на живо с Неделина Анева”.

„Орбан каза на Европа, че няма да вземе парите им, защото му е предложена непочтена сделка. Въгледобивът е единственият важен и национален ресурс, с който можем да произвеждаме електроенергия”, обясни Атанасов.

Според него президентът и служебният кабинет трябва да внесат план, който няма дати.

„Всички държавни енергийни компании са на свободния пазар, а всички частни са с регулирани цени. Това е абсурдно. България произвежда повече енергия и има свръхпроизводство. Цените би трябвало да падат, а не да се покачват”, добави Атанасов.

Лидерът на „Лява алтернатива” разкри дали Жан Виденов ще се кандидатира за президент

„Виденов няма да се кандидатира за президент, защото ние заявихме, че подкрепяме Румен Радев. Той е единственият стълб на държавността към този момент”, каза Атанасов.

„Не сме взели решение дали да се явим на предсрочните парламентарни избори. Предстои да създадем партия”, добави той.

Атанасов коментира и новата формация на Кирил Петков и Асен Василев

„Те се опитват да се харесат на всички. На леви и десни. Това по-скоро е популизъм. Ако Радев не се разграничи от тази партия ние ще свалим подкрепата си от него”, категоричен бе той.

Повече по темата гледайте във видеото